TrackMan harjoittelun apuna – ymmärrystä tekemiseen (GoGolf)

(Alla oleva blogaus julkaistiin 5.5.2015 GoGolfin nettisivuilla.)

Lähestymislyönti jää lyhyeksi ja draivi ei osu latuun – mitä tehdä? Voisiko tavallinen klubipelaaja saada hyötyä TrackMan-lyöntitutkan tiedoista harjoittelunsa apuna? Kävin Peltomäki Golfissa ottamassa selvää. Katso videolta, miten kävi!

Kausi on käynnistynyt ja ranget täynnä talviruosteita lyönnistään karistavia pelaajia. Itselläni on vähänlaisesti aikaa treenaamiseen, joten haluan käyttää sen tehokkaasti. Lyönnin videoinnista saa apua, mutta liian paljon jää silti arvailujen varaan. Uskon, että teknologiaa hyödyntämällä voi saada nopeitakin muutoksia aikaan, kun oppii ymmärtämään lyöntiä paremmin.

Tämän vuoksi menin heti alkukaudesta Peltomäki Golfiin testaamaan, millaisia numeroita minun lyöntini TrackManiin tuottaa. Peltomäen PGA Pro Ari Pasanen auttoi ymmärtämään lyöntini virheitä ja antoi vinkkejä, joiden avulla voisin kehittyä pelissäni ja tehdä golfista hauskempaa. Samalla tuli kartoitettua mailojeni sopivuus ja pohdittua, saisinko fittaamisesta hyötyä.

Olin vakuuttunut – tavallinen harrastaja hyötyy varmasti siitä, että näkee syy–seuraus-suhteen tekemisessään heti. TrackManin mittaamat tiedot ja Arin antamat treenivinkit auttavat minua keskittymään harjoittelussa oikeisiin asioihin. Aion käydä kesällä vielä pari kertaa tekemässä uudet mittaukset – olenko onnistunut kehittymään ja parantamaan peliäni?