Golf Talma

Iltaysi Golf Talman Laaksossa (GoGolf)

(Alla oleva blogaus julkaistiin 23.6.2014 GoGolfin nettisivuilla. Bägilätkä-edut yms. olivat tuolloin voimassa – nykyiset edut löytyvät GoGolfin nettisivuilta.)

Golfkenttä on liikuntapaikkana omalaatuinen kokonaisuus. Kentän lay-out ja pelattavuus ovat tottakai tärkeitä – kivan kentän haluaa mennä testaamaan ja sellaiselle myös palaa uudestaan. Ravintola, pukuhuonetilat, harjoitusalueet ja tavoitettavuus merkitsevät myös paljon. Itse elän ns. ruuhkavuosia ja aikaa golfille on vain hyvin rajatusti. Se, millä kentällä pelaan, ratkeaa usein kokonaispaketin perusteella: haluan, että harrastukseen investoimani aika ja raha antavat mahdollisimman hyvän tuoton. Sipoossa, Keravan naapurissa sijaitseva Golf Talma tarjoaa tähän asetelmaan erittäin kilpailukykyisen kokonaisuuden. Alla videoraportti kentältä!

Bägilätkällä 9 reiän green fee 20 € arkisin ennen klo 15 ja klo 19 jälkeen sekä viikonloppuisin klo 15 jälkeen.

 

Birkut

+ kaksi erilaista, hienoa kenttää ja hyvä, valaistu par 3 -harjoituskenttä
+ loistavat harjoittelumahdollisuudet (2 ruohorangea, hyvät pallot, 2 pitch-aluetta, puttigriinejä ja bunkkereita)
+ rento ilmapiiri ja mukava henkilökunta
+ hyvä ravintola
+ selkeät ja käyttäjäystävälliset nettisivut
+ erinomainen kokonaispaketti, todellinen golfkeskus

Bogit

– aavistuksen kolkot pukuhuonetilat

Nettisivut: http://www.golftalma.fi/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Golf-Talma/184827181536095
Twitter: https://twitter.com/GolfTalma
Ajoaika Lahdentien alusta illalla: n. 30 min (Google-maps)

Kenelle: Oikeastaan ihan kaikille: Par 3 -kentällä aloittelijat pääsevät hienosti pelaamisen alkuun. Laakso-kenttä on leppoisampi, mutta tarjoaa riittävästi haastetta kokeneellekin. Master-kentän tasosta kertoo, että sillä on pelattu Challenge Touria vuosina 2001–03.

Musta Valk. Kelt. Sin. Pun.
Laakso 6019 5744 5332 4907
Master 6253 6170 5810 5350 5015
Par 3 2080 1682

 

Yhteenveto: Talma yllätti minut kokonaisuudellaan. Se on todellinen golfkeskus, joka on ehkä jäänyt uudempien tulokkaiden varjoon – mielestäni aivan syyttä. Talmassa on poikkeuksellisen hyvät treenimahdollisuudet ja kaksi hyvää kenttää. Kentät istuvat maisemaan hienosti ja pelaaminen on sujuvaa. Talma on ehdottomasti tutustumisen arvoinen – varsinkin, jos asut lähellä Lahdentietä.

Golf Talma: 25-vuotias golfkeskus

Osallistuin viime kesänä Talmassa yritystapahtumaan, jossa toiminnanjohtaja Ismo Haaponiemi kertoi kentän taustoista. Alun perin kentän tontille piti kuulemma tulla Keskon keskusvarasto, mutta yhtiö löysi toisen tontin paremmalta paikalta Vantaalta. Varaston sijaan päätettiin rakentaa golfkeskus, joka valmistui 1980-luvun lopulla. Jossain vaiheessa yhtiö alkoi luopua osakkeistaan ja myi niitä mm. K- ja Intersport-kauppiaille. Nykyään isolla osalla osakkaista ei ole mitään yhteyttä K-ryhmään – yhtiön suurin omistaja tosin on yhä Kesko 46 osakkeella ja 4,38 prosentin ääniosuudella.

Talman Master-kentällä pelattiin Challenge Tourin kisoja vuosina 2001–03 nimellä Talma Finnish Challenge. Vuonna 2002 kisan jaetulla seitsemännellä sijalla olivat Pasi Purhonen ja muuan belgialainen pommittaja ja vuonna 2003 jaetulla 85. sijalla eräs nuorimies Etelä-Afrikasta, samassa tuloksessa (MC) kuin Jaakko “@J_Makitalo” Mäkitalo.

Talman kentät ovat asettuneet 25-vuotisen toimintansa aikana hyvin ympäröivään maastoon – tunsin, että olen mukavalla iltakävelyllä golfpuistossa. Laakson etuysi soveltuu iltapeleihin loistavasti hyvän lay-outinsa ja nopean pelirytminsä ansiosta. Kenttä oli nyt juhannuksena aivan loistavassa kunnossa, ainoastaan muutamassa tiiboksissa oli vähän kasvunvaraa ruohopeitteessä. Master-kentän puolella muutaman väylän ja tiiboksin ruoho oli vielä kasvussa, mutta muuten sekin oli loistokunnossa.

Videoraportti

Suosittelen kaikille lämpimästi iltaysin pelaamista Talmassa. Tässä videoraportti Laaksolta, mukana myös kuvia Master-kentältä, rangelta ja Par 3 -kentältä. Lue myös GoGolfin Master-kenttätesti ja Par 3 -kenttätesti! Ja anna palautetta: miltä kentältä haluaisit lukea/nähdä seuraavan kenttätestin?