Joachim Altonen opettaa

Testissä Viikon Pro: Joachim Altonen (GoGolf)

(Alla oleva blogaus julkaistiin 5.8.2014 GoGolfin nettisivuilla. Bägilätkä-edut yms. olivat tuolloin voimassa – nykyiset edut löytyvät GoGolfin nettisivuilta.)

Viime viikolla Viikon Pro Samuli Seppälä muokkasi alkuasentoani ja huomautti liian heikosta gripistä. Samulin vinkeillä olen saanut lyönteihin toistettavuutta ja osumat ovat parempia. Draiveri aiheuttaa vielä ongelmia – joskus lyön pitkiä ja suoria, joskus lyön maahan (hyviä esimerkkejä Kytäjän pelivideossani YouTubessa). Siispä Taliin ja tämän viikon (4.–10.8.) Viikon Pro Joachim Altonen apuun!

Tällä viikolla (4.–10.8.) tehdyille GoGolf-bägilätkäläisten varauksille:
– 35 €:lla yksityistunti
– 50 €:lla kahden hengen tunti
– Varaukset Jokelta suoraan, yhteystiedot alla.
– Bägilätkän voi ostaa täältä

Tavoitteiden tsekkauksen jälkeen aloitimme rauta-7:lla.

Kuten Mulligan 3/2014:sta ja edellisestä pro-testistä voi lukea, olen tällainen itse aikuisiällä golfin opetellut perusharrastaja. Pelaan tasoituksella 13,1 ja olen saanut tänäkin vuonna sitä jopa laskettua. Kierroskeskiarvo on 90 pinnassa – huono kierros on 94 lyöntiä, hyvä 84. Vaihtelua on paljon, ja etenkin draiverilla joudun ongelmiin aika ajoin.

Jokke kuunteli kärsivällisesti omia ajatuksiani ja YouTube-videoiden avulla diagnosoimiani ongelmia. Perusasetukset tuntuivat olevan (Samulin vinkkien jälkeen) kunnossa, mutta pallon lentorata ei ollut ollenkaan kohdallaan. Virhelyönti lähti korkealle ja oikealle, mikä kielii mm. avoimesta lavasta osumassa.

Muutaman lyönnin jälkeen Jokke ehdotti muutamaa korjausta downsvingiin. Oli mukava kuulla ammattilaiselta, miten lyönnissäni on tarpeeksi vauhtia eikä flätti backsvingi niin paljoa haittaa. Isompi haaste on saada maila tulemaan palloon ns. sisältä ulos, mikä korjaisi slaissikierteen ja toisi lisää pituutta.

Joken opetustyyli oli rento ja keskusteleva. Hän osoitti sopivilla esimerkeillä, miten nettivideoista poimimani ajatukset eivät välttämättä juuri minun kropalleni ja svingilleni sovikaan. Juuri tämän takia kannattaa käydä pron opetuksessa: nettivideoista oppii ymmärtämään paljon ja omaa lyöntiä videoimalla voi analyysiä tehdä itsekin, mutta sopivien ohjeiden valitseminen vaatii ammattitaitoa.

Jokke lähti hakemaan draiviin lisää "snäppiä", mikä tuntui toimivan.

Tunti meni nopeasti, mutta tuloksia alkoi lopuksi näkyä. Aloin lyödä suorempia lyöntejä ja osua lähes keskelle lapaa. Vielä maila tuli ulkoa sisään, mutta vähemmän, eikä enää liikaa alaspäin – pallo ei noussut liian korkealle ison takakierteen vuoksi. Joken vinkki “lisää snäppiä”, eli käytännössä vähemmän lantion kiertoa osumaan, helpotti mailan tuomista palloon. Liike oli jokseenkin päinvastainen yleensä tekemääni, mutta ilmeisen sopiva omaan lyöntiini. Hyvä opetus onkin, että oma lyönti ja kroppa kannattaa ottaa sellaisena kuin se on ja poistaa virheitä sen ehdoilla – nettivideoiden pelurit kun ovat kuitenkin liikkuvuudeltaan, mittasuhteiltaan ja liikekoordinaatioltaan erilaisia.

Links Trophyssä sitten nähdään, miten Samulin ja Joken vinkit toimivat tositilanteessa.

Opetussession lopuksi lyönnit lähtivät lähes samaan linjaan ja pallon lentorata parani.

FAKTAT

Varaukset sähköpostilla: joachim.altonen@hotmail.com
  • 28 v.
  • PGA Pro vuodesta 2008, jäsenyys kilpagolf-saavutusten ansiosta
  • Opetuspaikka Helsingin Golfklubi (tällä viikolla, erikoistapaus!)

Opetusfilosofia?
Svingi on kokonaisuus, jossa jokainen asia vaikuttaa toiseen. Myös henkinen puoli ja svingin tekniikka ovat liitoksissa toisiinsa. Jos yksi asia muuttuu, niin moni asia muuttuu mukana.

Käytätkö analysaattoreita (Trackman tms.) ja videota?
Käytän videoita jonkin verran, lähinnä omassa treenissä.

Kiinnostaako sinua jokin opetuksen/valmennuksen osa-alue erityisesti?
Pidemmälle lyöminen on tärkeää!

David Leadbetter vai Sean Foley?
Butch Harmon. Vaikka en tunne ketään heistä henkilökohtaisesti :)

Mitä mieltä olet mailojen fittauksesta? Erityisesti putterin fittauksesta?
Puttaaminen on yhtä paljon tekniikkaa kuin draivaaminen. Jos tekniikkaa muuttaa, voi välinettäkin joutua muuttamaan. Fittauksesta ei ainakaan haittaa ole, joten suosittelen. Muiden mailojen fittaus kannattaa myös ehdottomasti. Helpoin tapa lisätä pituutta lyöntiin.