Kullo Golf 6. griini

Viikon kenttä: pelaa kesän paras rundi Kullo Golfissa (GoGolf)

(Alla oleva blogaus julkaistiin 20.7.2015 GoGolfin nettisivuilla.)

Tällä viikolla GoGolfin Viikon kenttänä on monien suosima Kullo Golf. Ja diilihän on todella maukas: GoGolfarit saavat 2 Green feetä ja burgerit vain 90€ tai vaihtoehtoisesti 160€ neljä Green feetä + burgerit! Illalla kannattaa myös mennä peleille, sillä ilta-Green fee on klo 17:30 jälkeen vain 20 euroa.

GoGolfin Viikon kenttä Kullo Golf sijaitsee Sipoon ja Porvoon rajalla, aivan moottoritien liittymän vierellä. Kentästä oli jäänyt positiiviset muistikuvat kahdella aiemmalla pelikerralla. Lähdimme pelikaverini kanssa testaamaan, pitävätkö huhut kentän hyvästä kunnosta paikkansa. Tiedossa oli tiukka skinimatsi.

Kullo on rakennettu hyvin. Kaikki pinnat olivat lähes virheettömät, ja esimerkiksi tiibokseissa on tarpeeksi tilaa, eikä kuoppaisuus häirinnyt missään. Muistiin jäi jokin yksittäinen laikku jollakin griinillä, mutta käytännössä kenttä on kaikin puolin täydessä kunnossa. Reilussa kymmenessä vuodessa peliareena on istuutunut ympäristöönsä hyvin. Kullon erikoisuus on, että klubitalolle palataan 11. väylän jälkeen – mikä on mielestäni juuri sopiva määrä, jos ei ehdi pelata koko rundia.

Fiksusta suunnittelusta kertoo myös se, että range ja lähipelialue ovat aivan klubitalon vieressä. Matkaa rangelta ykköstiille on vain parikymmentä metriä. Mekin ehdimme ottaa hyvät lämmittelyt, vaikka aikaa oli vain 25 minuuttia. Rangella lyö mielellään: ruoholta, selkeälle tontille hyväkuntoisilla palloilla. Jan Forsellin golfakatemian opetuksesta olen kuullut hyvää, enkä ihmettele, että monet huiput treenaavat Kullossa.

”Francescomolinarien” kenttä

Pelillisesti kenttä on mielestäni todella kiva. Väylät ovat sopivan vaihtelevia, griinit muodokkaita ja isoja. Etuysillä on enemmän korkeuseroja ja ehkä vähän enemmän haastetta. Takaysi kiertää vähemmän metsässä ja tilaa on enemmän – parilla väylällä pääsee tinttaamaan draivia melko surutta. Kullo on mielestäni ”francescomolinarien” kenttä: pitkälle ei välttämättä tarvitse lyödä, mutta draivitarkkuutta on hyvä olla. Ensikertalainen pärjää hyvin väylätaulujen avulla – caddiemasterilta saa tarvittaessa hyvän väyläoppaan mukaan. Muutama sokkoavaus kyllä on, mistä pieni miinus.

Kenttää voi tiirailla virtuaalisesti täällä: http://skyx.fi/virtual/kullogolf/.

Avausreikä on mukavan helppo par 4, joka näyttää tiillä vaikeammalta kuin onkaan. Kolmosreikä – par 5, 445 m, dogleg oikealle joen yli ja sitten ylämäkeen –on yksi kentän mieleenpainuvimmista. Onnistuin loistavasti avauksessani ja pääsin lyömään rauta-6:n melkein griinille. Söhrin kolmella putilla bogin, mutta vein skinin.

Etuysiltä mieleen jäivät myös kuudes (lyhyt par 4, selkeä birkkuväylä) ja etenkin seitsemäs reikä, keskipitkä par 4, jossa lähestyminen lyödään Kullobäckenin (Kulloonpuron) yli. Kulloon kartanon rakennusten vierestä kulkevan yhdeksännen reiän tiillä on hyvä varmistaa periskoopista ennen avauslyöntiä, että väylä on tyhjä. 

Olin etuysin jälkeen tilanteessa +4 (birkku ja viisi bogia), ja johdin pelikaveriani kahdella lyönnillä ja yhdellä skinillä. Alla kuvassa 9. reiän griininseutua.

Takalenkillä tasaisempaa

Kullon signature-hole on kahdestoista väylä, 515-metrinen par 5. Tiiboksi on aivan terassin vieressä, joten tällainen tavallinen tuupparikin pääsee testaamaan kilpailuhermoaan. Klubitalobreikin jälkeen kädet ovat varmasti (pelaajasta riippuen) sopivan rentona/jäykkänä. Skottilaiseen vastatuuleen tuupatut drivemme löysivät kyllä hienosti väylän, mutta harmiksemme terassilla ei ollut ketään aplodeeraamassa.

Takalenkki, joka siis alkaa henkisesti 12. reiältä, on layoutiltaan alkurundia yksinkertaisempi, mutta hyviä pelipaikkoja sielläkin on. Mieleen jäivät parhaiten 175-metrinen 15. reikä sekä päätösreikä (par 5, 470 m), jossa avauslyönti hirvittää joka kerta. Se on loistava ratkaisureikä, jossa birkun tekeminen on mahdollista mutta vaikeaa.

Viimeisellä reiällä oli vielä mahdollisuus tasata skinit 9–9, mutta hävisin aivan pystyyn ja jäin lopulta neljä skiniä tappiolle. Takaysin tulos 50 lyöntiä ei kerro kentän vaikeudesta vaan pelaajan sekoiluista.  

Pelikaverini kommentoi rundin jälkeen, että Kullosta jäi vahvasti viimeistelty vaikutus. Kaikki toimi hienosti, ja jopa istutukset ja ympäristö ylipäänsä olivat jiirissä. Kullossa on sellainen sopivan vastaanottava tunnelma – esimerkiksi parkkipaikan hiekkapohja ja kävely klubille mäntymetsikön halki loivat ainakin meille heti hyvän fiiliksen. Caddiemasterin toimiston ja ravintolan henkilökunta vahvistivat mielikuvaa kentästä, jonne haluaa tulla uudestaankin.

Jos et koskaan ole käynyt pelaamassa tätä Itä-Uudenmaan helmeä, nyt on korkea aika!

Birkut:
+ kenttä on hienossa kunnossa ja mielestäni juuri sopivan haastava pelata
+ hyvät harjoitusalueet
+ kaikki lähellä ja viimeisteltyä: range, parkkipaikka, ympäristö, väylätaulut jne.
+ terassi, josta pääsee tiirailemaan muiden peliä

Bogit:
– muutama vähän pidempi siirtymä ja pieni mahdollisuus väärälle tiille eksymiseen
– muutama sokkoavaus

Perusfaktat:
Nettisivu: http://www.kullogolf.fi
Facebook: https://www.facebook.com/KulloGolfClub
Twitter: https://twitter.com/kullogolfclub
Kenttäesittely: http://skyx.fi/virtual/kullogolf/
Pro: Jan Forsell (PGA) http://golfpiste.com/jfga/
Matka-aika Kehä III:lta: noin 16 min Porvoon moottoritietä pitkin